Je kleding bij een verkoopsgesprek bepaalt de eerste indruk

Elke ochtend opnieuw, verzorgen we ons en doen we onze kleren aan. Vaak vergeten we hoe belangrijk kleding is. De juiste kleding bij een verkoopgesprek is heel belangrijk om een eerste indruk na te laten.

Share

Is een hemd verplicht bij de mannen?

Je kleding bij een verkoopgesprek, bepaalt bijna alles. Maar moet je je vertonen in een hemd Zeker niet. Bij een verkoopgesprek, denken de meeste mensen aan een man strak in het pak. Wel, dat komt omdat een hemd heel zakelijk over komt, en aangezien verkoop een enorme business is, is dat een perfecte match.

Maar hou je liever  niet van een strak hemd  bij een verkoopgesprek? Het is perfect mogelijk om een jeansbroek of een gewone broek aan te doen.

Is een rok of een kleed verplicht bij de vrouwen?

Voor de dames, het is niet belangrijk om een rok of een kleed aan te doen. Met een geklede broek en een geklede blouse of hemd kun je ook op  een verkoopgesprek gaan.
Laat de keuze maar aan jezelf.

Moet ik dan op niks meer letten?

Alles aandoen wat je kast te bieden heeft is veel gezegd. Althans toch bij een verkoopgesprek.
Let  wel op een aantal aspecten.

Te losse kleding zorgt voor een onverzorgd voorkomen. Zorg ervoor  dat je geen te losse kleding draagt.

Heb je iets uitgekozen, controleer dan altijd op vlekken. Bevat jouw kleding een vlek. Doe het niet aan en gooi het gewoon in de wasmachine. Het is niet aangenaam als klant om te zien dat het eten je gesmaakt heeft.

Mag ik sportschoenen aandoen op een verkoopgesprek?

Ook schoenen zijn een belangrijk onderdeel waar je niet in mag falen. Draag nooit sportschoenen bij een zakelijk gesprek.
De kans zal bestaan dat je klant je niet serieus neemt.

Doe geklede schoenen aan of schoenen met een platte zool die geen loop-uitstraling hebben.

Verzorging

Na het besteden van aandacht voor je kleding, houd het nog niet op. Samenhangend met hoe je je kleed,  is ook verzorging  belangrijk bij een verkoopgesprek.

Hecht veel belang aan het volgende:

  • Knip/verzorg je nagels
  • Scheer je baard
  • Poets je tanden
  • Kam je haar
  • Poets je schoenen

Een onverzorgde verkoper komt bij je op gesprek

Stel je voor, een verkoper komt bij je  op gesprek en verteld je  wat hij te bieden heeft.Hij zit daar met lange vuile nagels, een niet geschoren baard, onverzorgde tanden en zijn haar zit helemaal in de war.  Op deze manier maakt hij geen schijn van kans. Zorg ervoor dat  je er fris bijloopt, zodat je  een succesvolle start kunt maken!

20 Krachtige Lessen van Topverkopers

Meld je hier aan en ontvang 20 dagen lang gratis sales tips in je mailbox.

De eerste stap naar meer afspraken?
Een afspraak met ons.