Waarom iedereen moet leren verkopen?

Tasso, een van de zaakvoerders van Victus, vindt dat iedereen moet leren verkopen.
Een verkoper is niet iemand die je iets opdringt, maar juist iemand die naast het verkopen ook de potentiële klant het gevoel geeft dat hij hem of haar begrijpt.

Share

Video afspelen

Graag deelt hij zijn verhaal met jullie!

“Tijdens mijn studies ben ik in contact gekomen met een verzekeringmaatschappij waar ik op zelfstandige basis de verkoop kon doen. Als jonge gast zag ik dit als een opportuniteit om mezelf te ontwikkelen. 

Na vijf jaar full-time gewerkt te hebben als zelfstandige in de verkoop, ben ik zeer tevreden om deze ervaring achter de rug te hebben en denk ik dat het een zeer goede keuze was om dit pad te volgen.

Voordat ik doorga naar de essentie van het verhaal, wil ik een mythe uit de weg ruimen.

Men gaat er meestal vanuit dat een goede verkoper zijn potentiële klanten pushed of zelfs slechte dingen kan verkopen. Ik vind echter dat een goede verkoper juist iemand is die exact verkoopt wat jij nodig hebt zodat je achteraf denkt “Wow, die verkoper begreep me echt!”

Met dit in het achterhoofd gaan we verder naar de tips.

Ontwikkel jezelf

Als verkoper ga je steeds een spiegel voorgeschoteld krijgen aangezien je constant bezig bent met klanten. In het begin ga je vaak het woordje “nee” te horen krijgen. Daarom is het belangrijk dat je jezelf steeds afvraagt waarom je die “nee” hebt gekregen en jezelf aan de hand van die feedback verder ontwikkelt. 

Toon empathie

Mensen kopen sneller van iemand waarvan ze het gevoel hebben dat ze begrepen worden en waarmee ze een band kunnen opbouwen. Je gaat dus moeten leren om op korte tijd een impact te maken en snel banden te smeden en contacten te leggen. 

Verkoop niet alleen op professioneel gebied

Goed kunnen verkopen brengt je niet alleen voordeel op professioneel gebied, maar komt ook van pas in privésituaties. 

Wanneer je met je vriendin op vakantie wilt gaan, maar het niet eens raken over de reisbestemming, wordt het tijd om je verkoopskills boven te halen! Leg alle voordelen op tafel en verkopen maar!

Bewijs jezelf

Zelfs als je niet in de verkoop zit, moet je jezelf weten te verkopen. Wanneer je bijvoorbeeld een promotie wilt binnenhalen of een goed businessidee hebt, moet je jezelf én dat idee kunnen verkopen. Jouw ideeën zijn natuurlijk de beste! 

Ga ervoor! Treed uit je comfortzone en ontwikkel jezelf! 

Veel succes!”

De eerste stap naar meer afspraken?
Een afspraak met ons.